Werkwijze



Aanmelding

Je kan aanmelden via email, telefonisch of via het contactformulier. Vermeld steeds je naam en telefoonnummer/emailadres.

Twijfel je tussen een psycholoog of coach? Weet je niet of je met je hulpvraag bij ons terecht kan? Geen probleem! Neem zeker contact op en we bekijken samen welke hulpverlening het beste bij je past.

Een doorverwijzing van een arts is niet noodzakelijk.


Intakegesprek

Een intakegesprek is een eerste kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kan je jouw verhaal brengen en worden je hulpvragen en verwachtingen in kaart gebracht. Samen bepalen we hierna het verdere begeleidingstraject en kan de begeleiding of therapie van start gaan. Indien de praktijk niet aan je noden kan voldoen, kan er gekozen worden voor een gepaste doorverwijzing.
De duur van een intakegesprek is 50 minuten. 


Opvolggesprekken

Na het intakegesprek kunnen opvolggesprekken binnen onze praktijk van start gaan. Tijdens de opvolggesprekken wordt je hulpvraag aangepakt. Het aantal opvolggesprekken en de frequentie ervan wordt in onderling overleg bepaald in functie van de begeleiding en de aard van de problematiek.

Een terugkoppeling naar de doorverwijzer is mogelijk; steeds na jouw akkoord.
De duur van een opvolggesprek is 50 minuten. 

Er is geen wachtruimte aan de praktijk. Hierdoor starten gesprekken steeds op het afgesproken uur en blijft je privacy gewaarborgd. 


Afwezigheid

Indien je een afspraak niet kan nakomen, vragen we je om ons minstens 24 uur op voorhand te verwittigen. Dit kan zowel telefonisch als via email. 

Kom je zonder verwittigen een afspraak niet na, dan zien we ons genoodzaakt de sessie voor de helft in rekening te brengen. Dit met uitzondering van overmacht of ziekte.


Geheimhouding van uw gegevens / Informatie verstrekken aan anderen

Alles wat je ons als hulpverlener vertelt, is vertrouwelijk. Er mogen daarover geen mededelingen aan anderen gedaan worden zonder je toestemming. Wel is het mogelijk dat er met vakgenoten van gedachten gewisseld wordt, dit met geanonimiseerde gegevens. Mogelijks wordt er informatie over je opgevraagd, bijvoorbeeld door een bedrijfs- of verzekeringsarts hetzij partner/familie. Alleen mits gerichte en schriftelijke toestemming van jou mogen er gegevens verstrekt worden. Dat wil zeggen: je weet welke informatie precies gegeven zal worden en je gaat daarmee akkoord. We bespreken vooraf ook of je huisarts geïnformeerd mag worden. Bij ernstige zorgen omtrent jouw welzijn of het welzijn van anderen, kan een uitzondering gemaakt worden op deze regeling.


Afronding

De begeleiding kan op elk moment beëindigd worden, zowel door jou als door de hulpverlener.

Wanneer we denken dat de therapie niet het gewenste resultaat brengt, zal dit met je besproken worden en indien gewenst kan je doorverwezen worden.

Wanneer je, na afronding van de sessies, terug wenst te starten, kan dit binnen de 6 maanden. Na deze periode zal je, indien deze er is, op de wachtlijst komen.